Često postavljana pitanja

Fasade

Kad je najbolje vrijeme da radim fasadu na objektu porodične kuće?
Najbolje vrijeme za izradu fasada je proljeće i jesen!
Idealni su takozvani tehnički uslovi gdje je teperatura od 16 do 22 stepeni Celzijusa. Posebno se treba paziti kad je hladnije vrijeme da temperatura ne padne ispod +5. Novija ljepila i fasade doo Bauklara imaju poboljšane tehnološke karakteristike čime se sigurnost izrade fasade pomjera prema višim temperaturama.
Koliko je potrebn da se uradi fasada na objektu površine 300 kvadrata?
U zavisnosti od odgovarajuće pripreme, vremenskih uslova i organizovanosti, efikasnosti i veličine ekipe, vrijeme je 10 do 15 dana.
Kakav stiropor da uzmem i od kojeg proizvođača?
Postoji više proizvođača stiropora. Jedna od važnijih stvari kod izbora stiropora je izbor proizvođača, mi prodajemo stiropor samo od renomiranih kuća, AUSTROTERMA i IGM-a što garantuje da se radi o stiroporu željenog kvaliteta.
Šta mi je još važno kod izbora materijala osim stiropora i fasade?
Vrlo je važno da armaturna mrežica bude adekvatnog kvaliteta. Minimum koji preporučuje Limpio doo je 145 gramska armaturna mrežica.
Koju debljinu stiropora da izaberem?
Mnogi su se u prethodnom periodu odlučivali za ugranju stiropora debljine 5 cm. Aktuelni propisi u zemljama sa sličnim klimatskim karakteristikama zahtevaju minimalno 8 cm što je i naša preporuka.
Kako da znam da sam odabrao dobar materijal, kad je velika razlika u cijeni po metru kvadratnom zavisno od proizvođača?
Limpio preporučuje proizvođače čiji su proizvodi laboratorijski ispitani među koje spada i naš renomirani domaći proizvođač Bauklar, koji proizvodi vrlo kvalitetna i priznata ljepila za fasade, grundove i fasade.

Postavite pitanje

Besplatno savjetovanje za naše kupce

Pišite nam!